KSM 66

Ashwagandhas biologiska namn är Withania somnifera.

Ashwagandha fungerar som en adaptogen ört som hjälper till att stödja kroppens förmåga att upprätthålla fysisk ansträngning.

Ashwagandha bekämpar också vardagens stress och är den absolut kraftigaste föryngrande örten i Ayurveda. Med Ashwagandha så ökar du energinivån, samt förbättrar det totala välbefinnandet när det tas i tillräckliga mängder.

Olika studier och forskning har visat att de primära hälsofördelarna med Ashwagandha finns i dess rötter.

 •  

KSM 66 kontra andra Ashwagandha-extrakt

Olika företag som tillverkar Ashwagandha extrakt har gjort olika påståenden angående hälsofördelarna med deras extrakt jämfört med andra extrakt, vilket har lett till viss förvirring. Många anser att KSM 66 är ett överlägset extrakt när det gäller kvalitet såsom total effektivitet och säkerhet.

1. Metanolider är den aktiva ingrediensen i Ashwagandha. I KSM 66 härrör denna aktiva ingrediens från enbart örtens rot. När du jämför detta extrakt med andra extrakt kommer du märka att de aktiva beståndsdelarna kommer från bladen såväl som roten. Detta strider mot de traditionella ayurvediska metoderna.

2. Flera företag använder Ashwagandha-blad i sina extrakt för att slutföra det totala innehållet av Withanolides. Vetenskapen bakom Ayurveda har emellertid hävdat att bladutdraget endast ska användas för extern användning. Som jämförelse har extrakt som enbart innehåller roten (såsom det i KSM 66) förespråkats för att uppnå fullständig förstärkning av kroppen och sinnet.

3. Av alla kliniska prövningar som dokumenteras använder majoriteten av dessa extrakt enbart från roten. Dessutom har extrakten som listats i den amerikanska farmakopén, brittisk farmakopé och indisk farmakopé, enbart hämtats från rötterna.

4. Det är en myt att alla Withanolides har hälsofördelar. Metanolider kan klassificeras som “bra” och “inte så bra”. En av de viktigaste Withanoliderna är Withaferin A, och det är ett cytotoxiskt, vilket har bevisats genom olika vetenskapliga studier. Vissa extrakt av denna ört har ökade nivåer av Withaferin A på grund av användningen av bladen. Genom att lägga till bladen optimeras det totala Withanolid-innehållet. Ökningen kommer dock från Withanolides som är mindre fördelaktiga.

5. KSM 66 är det enda extraktet (organiskt och fullspektrat) av Ashwagandha som är standardiserat till 5% innehåll av Withanolides från roten enbart.

6. KSM 66 är ett av de sällsynta extrakten av denna ört som har tilldelats den “bästa nya ingrediensen” för dess höga koncentration av Withanolides, som exklusivt har utvunnits från roten. Extraktionsprocessen är patenterad och säkerställer bevarandet av det naturliga förhållandet mellan de andra fördelaktiga beståndsdelarna som finns i örten. Dessa beståndsdelar hjälper till med stresshantering och främjar avkoppling.

 

KSM 66 fördelar

Fördelarna med KSM 66 kan beskrivas på följande sätt:
 • Hjälper till att bekämpa stress
 • Främjar avkoppling
 • Funktioner som anti-ångestmedel och antidepressiva
 • Förbättrar prestanda, uthållighet och styrka
 • Hälsosamt för hjärtat
 • Förbättrar kroppens immunfunktion
 • Främjar hälsosamt åldrande
 • Tjänar som ett effektivt afrodisiakum

KSM 66 biverkningar

Ashwagandhas långsiktiga säkerhet är inte känd. Stora doser av ashwagandha kan orsaka magbesvär , diarré och kräkningar. Det är inte känt om det är säkert att applicera ashwagandha direkt på huden.

 • Använder inte ashwagandha om du är gravid. Det finns vissa bevis för att ashwagandha kan orsaka missfall. Inte tillräckligt är känt om användningen av ashwagandha under amning.
 • Diabetes: Ashwagandha kan sänka blodsockernivån. Detta kan störa läkemedel som används för diabetes och få blodsockernivåerna för låga. Om du har diabetes, övervaka ditt blodsocker noggrant.
 • Högt eller lågt blodtryck: Ashwagandha kan sänka blodtrycket. Detta kan orsaka att blodtrycket sjunker hos personer med lågt blodtryck; eller störa mediciner som används för att behandla högt blodtryck. Ashwagandha bör användas med försiktighet om du har lågt blodtryck eller tar mediciner mot ditt blodtryck.
 • Magsår: Ashwagandha kan irritera mag-tarmkanalen. Använd inte ashwagandha om du har magsår.
 • Autoimmunsjukdomar såsom multipel skleros (MS), lupus (systemisk lupus erythematosus, SLE), reumatoid artrit (RA) eller andra tillstånd. Ashwagandha kan orsaka att immunsystemet blir mer aktivt, och detta kan öka symtomen av autoimmunsjukdomar. Om du har någon autoimmunsjukdom är det bäst att undvika ashwagandha.
 • Kirurgi: Ashwagandha kan bromsa det centrala nervsystemet. Sluta ta ashwagandha minst två veckor före en planerad operation.
 • Sköldkörtelsjukdomar: Ashwagandha kan öka nivåerna av sköldkörtelhormon. Ashwagandha bör användas med försiktighet eller undvikas om du har sköldkörtelbrist eller använder mediciner för sköldkörtelhormon.