Under ditt liv kommer du få höra mycket om hur bra det är med en hälsosam kost. Du kommer också läsa och höra mycket om olika ingredienser och produkter som dyker upp. Vissa kommer att bli populära, medan andra glöms bort. En del kommer också att visa sig effektiva, medan andra står sig slätt mot produkter som redan finns. Här ske det handla om något som blivit både populärt och som faktiskt sedan länge tillhör en familj i växtriket som redan har dokumenterad effekt och resultat. Det handlar om ashwagandha, som numera blivit en populär ingrediens i många hälsokostprodukter och kosttillskott. Här lär du dig mera om vad detta är, och vilken nytta denna växt kan göra för just dig.

Vad är ashwagandha

Ashwagandha är en växt som bär det latinska namnet Withania somnifea, och tillhör Solanaceae-familjen. Detta gör att denna växt tillhör samma familj som ginseng. Faktum är att du kan höra flera olika namn på denna växt. Dessa kan vara poison gooseberry, winter cherry, ashwagandha eller Indian ginseng. Här handlar det om en kortväxt planta som kan bli 35-75 centimeter hög. På växten finns det allt från stam och blad till bär, men det är i huvudsak roten som används för att framställa och producera effektiva och bra kosttillskott.

Det förekommer också att växten används som effektiv ingrediens i olika receptbelagda mediciner. När det gäller ashwagandha så handlar det om en mycket gammal medicinsk ört som fortfarande är i bruk och påvisar goda resultat.

De goda egenskaperna med ashwagandha

Här handlar det om en växt, ört och rot som har klassats som en adaptogen. Detta kommer från engelskan och betyder att detta är en produkt som anpassar sig efter den som brukar den och kan avhjälpa trötthet och stress. Utöver detta kommer ashwagandha att ha många andra fördelaktiga egenskaper. Detta ser du ett axplock av nedan:

  • Precis som vanlig ginseng kan produkter med ashwagandha tas för att öka hjärnas funktion.
  • Innehar egenskaper som sänker blodsockernivån samt nivån på kortisol hormoner som är de som ligger bakom stress.
  • Produkter som innehåller ashwagandha har också påvisat att de har dämpande och motverkande egenskaper rörande oro och depression.
  • Ashwagandha tror även ha egenskaper som motverkar uppkomsten av cancer. Detta genom att innehålla withaferin som bidrar till apoptosis, som direkt dödar uppkomsten av cancerceller.
  • Det har även visats sig att ashwagandha kan inneha egenskaper som ökar halten av testosteron hos män och därmed även ökar fertiliteten.

Utöver denna rad av goda egenskaper och nyheter, finns det även undersökningar som visat att det kan finnas egenskaper som bidrar till en ökad styrka och muskelmassa. Sedan kan denna produkt även sänka kolesterolnivån samt ha anti-inflammatoriska egenskaper hos vissa människor. Den sista och bästa egenskapen som ashwagandha har, är att det är en säker produkt samt att den också numera finns i de flesta hälsokostbutiker.

Handla produkter med ashwagandha på nätet

Som vanligt lever vi mer och mer i den virtuella och digitala världen. Detta gör att fler och fler ser fördelarna med att göra många inköp online. Detta har också visat sig vara något som för det mest ger bättre priser på dina produkter. Så är det också när du vill köpa kosttillskott och hälsokost som innehåller ashwagandha.

KSM 66 är en av de produkter som innehåller ashwagandha och visat sig ge goda resultat hos sina användare. Denna produkt finner du hos Svenskt Kosttillskott, och är en helt naturlig och ekologiskt framställd produkt. Här får du ett rejält intag av en säkerprodukt som bidrar till en bättre hälsa med hela 300mg ashwagandha i varje kapsel.

Funderar du på att ge bort en hälsosam gåva till någon du vill ska må bra och du verkligen bryr dig om. Ja, då gäller det att vara ekologisk och finna en produkt som verkligen har bra egenskaper. I det fallet hittar du även bra produkter med ashwagandha hos Grön Gåva.

Utöver detta kommer du som vanligt alltid att skyddas av distansköplagen som ser till att du alltid har minst 14 dagars returrätt på allt du handlar online hos båda dessa leverantörer av hälsokost och kosttillskott. Hos Grön Gåva får du dessutom fraktfri leverans på alla order över 449 kronor, medan Svenskt Kosttillskott går steget längre. Hos dem får du fri frakt på alla order över 100 kronor.

Som du ser finns det många produkter som innehåller ashwagandha, vilket också är en säker och hälsosam ingrediens. Dess popularitet talar för sig själv, vilket gör att du också borde prova. Kanske kommer ett val av en produkt innehållande ashwagandha, även att ge dig någon av alla de fördelaktiga egenskaper som räknats upp.